Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landshövding i olämpligt sällskap

Landshövdingen i Jämtland är med i en Facebookgrupp som propagerar för att Sverige skall byta regering. Den före detta socialdemokratiska riksdagsledamoten Britt Bohlin som nu presiderar i residenset i Östersund är också med i en grupp som säger sig vilja bli av med Maud Olofsson.

Britt Bohlin gick med i Facebookgruppen ”Vi måste ha en ny regering” några dagar innan hon utsågs till landshövding av den sittande borgerliga regeringen, skriver Östersunds-Posten.

Statsvetaren professor Marie-Louise von Bergmann-Winberg vid Mittuniversitetet anser att Britt Bohlins medlemskap i de aktuella grupperna är mycket olämpligt.

– Det är inte bra, det är verkligen inte bra, säger Marie-Louise von Bergmann-Winberg. Hon anser att det är självklart att landshövdingen i sin roll ska vara partipolitiskt obunden.

Bohlin medger att det är olämpligt att hon som landshövding tillhör dessa grupper. Hon tycker inte att gruppen som kritiserar Maud Olofsson är särskilt lämplig att vara med i som landshövding.

– Nej, det är det ju inte. Men det är jättesvårt att gå ur ska du veta, säger landshövding till Östersunds-Posten.