Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landslagen nöjda med arrangemanget

Fyrnationsturneringen i Sundsvall är över.
Ett arrangemang som hyllas.
– Jag tycker det har varit väldigt bra, säger Damkronornas förbundskapten Leif Boork.

Under en veckas tid har Sundsvall stått värd för fyrnationsturneringen för fyra av de bästa damlandslagen i ishockey.

Förutom i Sundsvall Energi Arena har matcher också spelats i Kovland och Njurunda, vilket innebär en del logistik. Men några problem ska det inte ha uppstått under helgen.

– Det har fungerat fläckfritt. organisation, matcherna, människorna runtomkring, ideella funktionärer som jobbat med matcherna har gjort det bra. Och det har inte varit några problem med tider eller över huvud taget med praktiska saker, säger Leif Boork.

SE MER: Sundsvallsspelaren får applåder i livesändningen

Efter placeringsmatchen mot Finland var sejouren i Sundsvall över för Damkronorna. Och de lämnar med glada miner, även om det inte blev någon seger på isen.

Något som gladde spelarna extra mycket var publiken som letade sig till arenorna. Totalt var det 3 309 personer som såg de åtta matcherna runt om i Medelpad, vilket ger ett snitt på 413 åskådare per match.

– Vi i Damkronorna tycker att dt varit väldigt bra och det var väldigt bra publiksiffra i lördags med 800 personer, så det var jättetrevligt. Och jag är väldigt nöjd, säger Leif Boork.

SE MER: Forwarden om målsuccén i landslaget

Turneringen vanns av USA som besegrade Kanada i finalen efter förlängning. Stor matchhjälte blev Hilary Knight som i ett friläge inte gjorde några misstag utan kunde sprätta in 3–2 bara en halvminut in i förlängningen.

USA vann därmed alla sina fyra matcher under veckan i Medelpad och släppte dessutom bara in fyra mål, två mot Sverige i gruppspelet och två mot Kanada i finalen.

SE MER: Leif Boork om spelarna som imponerat