Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landslagsdebuten är avklarad

När derbyt i damernas Division I Norrland spelas på onsdag finns flera landslagsspelare på planen.
En av dem har alldeles nyligen avklarat sin debut i blågult.
– Jag var väldigt nervös, säger Selångerspelaren Wilma Wärulf.

Maxine Björkholm från Selånger och Sundsvall DFF:s Ellen Löfqvist, är två spelare från distriktet som representerat olika flicklandslag den senaste tiden.

Förra veckan gjorde ytterligare en lokal spelare debut i landslagssammanhang. Selångers Wilma Wärulf spelade då dubbla landskamper mot Norge med F15-landslaget på hemma- plan.

– Den första matchen var väldigt rolig, det var stort eftersom det var första landskampen. Innan var det jättenervöst, man förstod inte riktigt förrän man kom ut på planen och såg all publik, säger Wärulf som är född 1999.

Cirka 1 200 åskådare var på plats och såg matchen som slutade 2–2. Wilma Wärulf spelade alla 90 minuter för Sverige.

– Vi spelade ganska bra som lag, och det gick bättre i första än i andra matchen, säger vänsterbacken som dessutom spelade en halvlek i det andra mötet som Norge vann med 1–0.

Till vardags spelar Wilma Wärulf med Selånger FK i Division I Norrland. En av tränarna för laget är den tidigare GIF-försvararen Magnus Svensson – som även är Wilmas pappa.

– Vi pratar mycket om fotboll och för det mesta går det bra att ha honom som tränare. Jag är ganska van, men det kan bli jobbigt när det blir uttagningar, säger Wärulf som inför landslagssamlingen fick tips av den ett år äldre lagkompisen Maxine Björkholm, även hon med landslagsmeriter.

– Ja, jag har fått ganska mycket tips av henne och hon har berättat hur det är.

Varför tror du att Selånger haft flera tjejer med i olika landslag under den senaste tiden?

– Jag tror att vi har fått en bra grund ända sedan vi var små. Vi har haft bra tränare hela vägen.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

– Jag är ganska löpvillig och är med mycket i offensiven.

Wilma Wärulf flyttades upp till Selångers A-lag under förra året och har fått mycket speltid under den här säsongen. Som lag har Selånger varit med i toppen av Division I Norrland och ligger just nu fyra.

– Vi har gjort många bra matcher. Några dåliga också så klart, men överlag har vi varit bra. Hela laget har växt in i serien mer och mer, säger Wärulf, som nu laddar för det uppskjutna derbyt mot SDFF som spelas på onsdagskvällen.

Tre poäng skiljer lagen åt i tabellen – och derbyt kan avgöra vilket lag som kan titulera sig bäst i stan när säsongen är över. Just nu är det SDFF som har greppet, och ytterligare två matcher återstår av säsongen efter derbymötet.

– Jag tror att det kommer bli en jämn match, men jag tror att vi vinner och att ”Angen” (Angelica Lindholm Forsell) avgör, säger Wilma Wärulf.