Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landslagssimmaren flyttar från Sundsvall

Johannes Skagius flyttar från Sundsvall.
Landslagssimmaren siktar mot OS och kommer inom kort att bosätta sig i Österrike för att bedriva sin satsning därifrån.
– Jag ska bli så bra som möjligt, säger han.

I maj månad berättade Sundsvalls Simsällskaps tränare Jörgen Edin att han skulle sluta och Johannes Skagius stod därmed utan huvudtränare.

Sedan dess har simstjärnan funderat över framtiden och i slutet av maj kunde vi berätta om Skagius tre olika alternativ. Det handlade om elitcentret i Stockholm, ett stall i Österrike eller college i USA.

Nu har Johannes Skagius bestämt sig och valet föll på en flytt till Österrike och staden Graz. Där kommer han under det kommande året att träna med stallet som kallas för DLP-project.

– Träningsmotståndet är väldigt bra där. Det är fem-sex bröstsimmare som är topp-30 i världen. Nu kör jag ett år där till att börja med och jag tror att det blir perfekt, säger Skagius och fortsätter:

– Skönt att ha bestämt sig. Det känns roligt och spännande, men nervöst. Jag ska ju flytta hemifrån till ett nytt land med ett nytt språk.

Flyttlasset går inom några veckor och Johannes Skagius får Dirk Lange som tränare.

– Han är väldigt duktig och bra på att hitta rätt individuell träning, säger Skagius som kommer att hyra en träningsplats i stallet för 300 euro i veckan.

En summa som SOK, simförbundet och Sundsvalls Simsällskap förmodligen kommer att dela på.

– Det ser så ut, och jag hoppas att jag kan ge något tillbaka till klubben, säger Skagius som kommer fortsätta tävla för Sundsvalls Simsällskap trots att han bosätter sig i Österrike.

Sundsvallssimmaren har en tuff period bakom sig med stora sjukdomsproblem under hela 2014 som resulterade i att han misslyckades med att kvalificera sig till sommarens VM.

Nu hoppas han att flytten till Österrike ska ge en kick i satsningen mot OS 2016 i Brasilien.

– Fram till nu har det handlat om att få tillbaka grundfysiken. Nu är jag starkare än någonsin, uthålligheten börjar komma tillbaka och nu kan jag börja gå framåt igen, säger Skagius och fortsätter:

– Den här perioden kan ha varit bra för mig. Nu tar jag inte allt för givet på samma sätt. Jag ska bli så bra som möjligt, och det finns nästan inget annat än OS i tankarna nu.