Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landstingsdirektör Anders L Johansson avgår

Landstingsdirektör Anders L Johansson avgår.
Han kommer att lämna sin post och tidpunkten blir efter landstingsfullmäktiges möte 18–19 november.

– Jag är inne i en diskussion med Erik Lövgren (S) om att jag ska lämna landstinget. Jag räknar med att vi avslutar den diskussionen i närtid. Det är vad jag har att säga för stunden, säger Anders L Johansson.

Men du kan bekräfta att du har för avsikt att lämna landstinget?

– Ja, säger Anders L Johansson.

Varför?

– Vi får återkomma till den frågan senare. Det här är vad jag vill säga just nu och sedan får vi återkomma till övriga frågor, säger Anders L Johansson.

De tunga landstingstopparna faller en efter en i Landstinget Västernorrland.

Specialistvårdens förvaltningsdirektör Margareta Berglund Rödén aviserade redan i våras att hon skulle lämna sin post. Primärvårdschefen Markus Kallioinen lämnade sitt chefsjobb och i takt med omorganisationen sopades även de två vårdområdescheferna Karin Rapp och Anders Nelvig undan.

I helgen tvingades landstingsstyrelsens ordförande Elisabet Strömqvist (S) bort av sina egna partikamrater. Distriktsstyrelsen hänvisade till stora brister i kommunikation och dialog kring besparingarna i landstinget.

Nu lämnar även landstingsdirektör Anders L Johansson den tjänst som han tillträdde 2010.

Under senaste tiden har bland annat Folkpartiets gruppledare Ingeborg Wiksten (FP) krävt hans avgång med hänvisning till att han inte satt ner foten samtidigt som ekonomin blir värre och värre.

Samma krav kom nyligen från Elisabet Lassen (S), Socialdemokraternas kommunalråd i Sollefteå, som frågar sig vad Anders L Johansson egentligen åstadkommit under sina snart fem år i Västernorrland.

Johansson förordnande som landstingsdirektör sträcker sig annars fram till i december 2017, men kommer alltså att avslutas i förtid.

Redan i slutet på december skrev ST att det inte var ett alltför vågat tips att landstingsdirektören skulle mönstra av i förtid, vilket nu alltså bekräftas.