Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landstingsdirektören bekräftar sjukhusplanen

När Allehanda.se pratade med Anders L Johansson under onsdagen ville han inte kännas vid att det fanns ett tjänstemannaförslag om att lägga ner den operativa verksamheten vid Sollefteå sjukhus och BB. Nu ändrar han sin uppfattning.

Annons

Som vi har rapporterat tidigare ska förvaltningschefen Margareta Rödén Berglund ha tagit fram ett förslag på besparingsåtgärder vid Sollefteå sjukhus. Vid ett par tillfällen ska hon ha hållit en muntlig redovisning om att all operativ verksamhet vid Sollefteå sjukhus ska försvinna, liksom Österåsens hälsohem och BB.

Under onsdagen ringde vi upp Anders L Johansson för att höra om det fanns något förslag på att ta bort all operativ verksamhet från Sollefteå. Då löd svaret:

– Nej det finns inget sådant förslag. Det finns ett beslut från fullmäktige att spara totalt 250 miljoner kronor i landstinget totalt. Utav de 250 miljonerna ligger 160 miljoner på specialistvården på tre sjukhus.

Under torsdagen ringer Anders L Johansson upp och menar att det inte är på det viset.

– Jag har absolut inte sagt att jag inte känner till att det finns ett underlag. Jag skulle aldrig förneka att jag känner till underlaget. Jag har i uppdrag från politiken och insatsplanen att göra analyser och bedömningar när var och hur vi ska göra för att spara pengar.

Anders L Johansson vill inte gå in på vad det stod i underlaget som Margareta Rödén Berglund tagit fram utan hänvisar till att det ska beredas politiskt först.