Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstingsfullmäktiges ordförande Hans Stenberg hastigt avliden: "Det finns inga ord"

Landstingsfullmäktiges ordförande Hans Stenberg (S) har hastigt avlidit. Han blev 63 år gammal.

Annons

Hans Stenberg var en framstående socialdemokratisk profil i Västernorrland och satt även i riksdagen 1991–2010.

Socialdemokraterna i Västernorrland skickade under söndagen ut ett internt meddelande till sina medlemmar om att landstingsfullmäktiges ordförande Hans Stenberg hastigt gått bort under lördagen.

"Det är med stor sorg vi tvingas meddela att Hans Stenberg, omtyckt partivän och landstingsfullmäktiges ordförande, hastigt lämnat oss. Våra tankar går till hans familj och närmaste. Hans Stenberg kommer att efterlämna en stor saknad och sorg", skriver de i det interna utskicket.

Landstingets styrelseordförande Erik Lövgren fick beskedet under söndagen.

– Det är surrealistiskt att mötas av ett sådant besked. Det är tragiskt. Alla tankar går till familjen och de närstående. Det finns inga ord. Vi är alla i chock, säger han.

Åren 1991–2010 satt Stenberg som riksdagsledamot för partiet. Han satt också som ordförande i Sundsvalls kommuns moderbolag, Stadsbacken, på slutet. Stefan Wikén, partiombudsman för Socialdemokraterna i Västernorrland, berättar vad Hans Stenberg betytt lokalt för partiet.

– Hans har ju varit en på många sätt framstående socialdemokrat, riksdagsledamot och ledande inom partidistriktet under många år, säger han.

Hans Stenberg blev 63 år gammal och lämnar hustru, barn och barnbarn efter sig.

Annons