Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landstingsledningen måste lyssna

Det blir tydligare och tydligare, och tyvärr mer och mer olustigt att se hur landstingsledningen, såväl den politiska som tjänstemannaledningen gör allt för att fortsätta på spåret med smygnedläggning av akutsjukhuset i Sollefteå och faktiskt även i Örnsköldsvik.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Just nu är det landstingstjänstemännen från Sundsvall som styr. Jag tänker då närmast på frågan om hur man ska lösa bemanningen på Sollefteå akutsjukhus i sommar.

Detta är förödande och nu måste landstingspolitikerna lyssna och ta hänsyn till vad alla Ångermanlänningar, delar av Medelpadingarna och faktiskt även delar av Jämtlänningarna tycker i frågan. Det får bara inte fortsätta att gå i Sundsvall- och Timråpolitikernas ledband. Om detta fortsätter kan vi tyvärr glömma likvärdig sjukvård till alla i länet, och tyvärr blir det även dolkstöten för utvecklingen i länets Inland.

Jag tror faktiskt att de flesta av länets invånare och även många, Sundsvalls- och Timråbor håller med om detta. Det är alltså inte folket i Sundsvall- och Timråregionen som på något sätt ligger bakom denna för hela länet så negativa process, det är viktigt att stryka under.

Problemet är att landstingsledningen, både den politiska som tjänstemannaledningen, tyvärr verkar fortsätta att gå i Sundsvall- och Timråpolitikernas ledband, som utan hänsyn till övriga länet verkar göra allt för att uppnå och förstärka Sundsvalls status i Norrland. Det är detta som inte får ske på bekostnad av övriga länet.

Paul Gerdin

Inlands-, Ådals- och Sollefteåbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel