Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länets polis efter gripandet av den misstänkte terroristen: "Vi flyttade våra styrkor uppåt"

På torsdagskvällen greps den misstänkte terroristen på ett asylboende i Boliden i Västerbotten. Polisen i Västernorrland bistod med resurser för att täcka upp för polisen längre norrut.

Annons

Den man som varit anhållen i sin frånvaro, misstänkt för förberedelse till terroristbrott, greps på ett asylboende i Boliden i Västerbotten under torsdagskvällen.

Var polisen i Västernorrland inblandade i gripandet?

– Ja, det var vi eftersom vi är en region, och i ett sådant här fall så samlar vi resurser. Vi flyttade våra styrkor uppåt. Däremot tror jag inte att vi hade någon personal fysiskt på plats vid själva ingripandet, säger Börje Öhman, informationschef på polisen region Nord.

Läs mer: Efter höjda terrorhotnivån – polisen trappar upp bevakningen i krogmiljön

Enligt honom skickades poliser från Umeå till Skellefteå under insatsen, och då fick polisen i Västernorrland i sin tur täcka upp norrut.

– Sedan har vi en stab för region Nord, och där är polisen i Västernorrland i högsta grad med och sätter till resurser och kunskap.

Hur jobbar polisen i Västernorrland vidare nu?

– Det gör vi såtillvida att vi får sätta av lite resurser, vi får stötta nu tills bilden klarnar.

Situationen med den ökade terrorhotnivån är enligt polisen en så kallad särskild händelse, vilket betyder att det är något som är så allvarligt eller omfattande att polisen måste omfördela sina resurser och gå upp i stabsläge. Sedan i onsdags är polisen i stabsläge både nationellt, i regionen och i polisområde Västernorrland.

– Vi är fortsatt i stabsläge, både i Västernorrland och i regionen, säger Börje Öhman.