Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lång kamp gav resultat – Maj-Britts autistiske son får flytta hem

Utvecklingsstörde Peter har flyttat tillbaka till Norrbotten.
För inte fullt ett år sedan berättade hans åldrade mamma Maj-Britt Andersson i ST om kampen för att få ta med sig sin son och flytta tillbaka till sina rötter, mot Peters förvaltares vilja.

Annons

Under 60 år har Maj-Britt Andersson kämpat för att hennes son ska ha ett värdigt liv. Flytten till Sundsvall för några år sedan blev en stor besvikelse och när Peters förvaltare motsatte sig ännu en flytt blev Maj-Britt Andersson både arg och förtvivlad.

Läs även: Maj-Britt Andersson om sin kamp.

Förvaltaren menade att en flytt inte skulle gynna honom.

Läs även: Tidigare förvaltaren om varför Peter nekades flytta.

– Den enda flytt som kommer att göras i Peters liv är till ett särskilt boende den dagen han behöver det. Och då är det en flytt i nödfall, sa hon till ST.

Sedan dess har Peter fått en ny förvaltare och nu har Maj-Britt Anderssons önskemål infriats. Under tisdagsmorgonen lämnade han Sundsvall.

– Han är på väg till Boden nu och han verkade nöjd över flytten när jag vinkade av honom, säger Peters nya förvaltare Asha Hjelm.

Maj-Britt Andersson söker nu en lägenhet i närheten av Peters nya boende eftersom hon planerar flytta efter sin son.