Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Långa domar för knarkhandlare

Sju män dömdes i går i en stor narkotikahärva. Fem av dem får långa fängelsestraff för knarkhandel i bland annat Sundsvall.
En av de dömda, en 23-åring, är skriven i Sundsvall. Han döms till två års fängelse.

Turerna är många och narkotikahandeln har pågått på flera orter i Sverige, från Malmö i söder till Östersund i norr.

Två av männen träffades utanför Scandic hotell i Sundsvall i slutet av maj, då överlämnades en strumpa till Sundsvallsbon. I den fanns 200 subutextabletter. Överlämnaren fick 30 000 kronor i kontanter. Pengarna transporterades sedan till Östersund.

En månad senare ska ytterligare en affär ha gjorts upp i Sundsvall, men några säkra slutsatser går inte att dra eftersom de inblandade lämnat olika uppgifter.

23-åringen har sagt att han brukade träffa en kille på stora torget i Sundsvall och sälja tabletter vidare till honom.

Mängder av narkotika har bytt ägare och stora summor pengar har transporterats under våren och fram till mitten av sommaren. En stor del av brotten har begåtts i Sundsvall och Östersund, ligan har langat drogerna subutex och cannabis.

När allmänheten tipsade om försäljning av narkotika i en lägenhet i Sundsvall i våras kom polisen ligan på spåren.

I bostaden hittades 2,8 kilo cannabisharts, det mesta gömt i en tv-bänk. I lägenheten fanns också 115 000 kronor i kontanter under en säng. De två män som bodde i lägenheten dömdes till fängelse och utvisning.

När fyra av de nu dömda männen häktades i juli, misstänkta för grovt narkotikabrott, upptäcktes sambanden. Polisen har bland annat jobbat med telefonavlyssning. En av de män som dömdes i går stod för leveranserna till lägenheten i Sundsvall, den bostad där narkotikan också förpackades.

Av de sju som nu döms ska alla avtjäna fängelsestraff, fem av dem utvisas ur Sverige och får inte komma tillbaka på tio år. Under tiden fram till det att fängelsestraffet påbörjas ska männen stanna i häktet med restriktioner.