Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Långa köer och parkeringsbrist i Birsta – här är lösningen på trafiksituationen

Helgerna är till ända och jag kan inte undgå att förundras av den trafiksituation som jag blev vittne till under mellandagarna i Birsta. Trafiken i Birsta är ofta ansträngd men denna gång var det något utöver det vanliga med långa köer och parkeringsbrist.

Då jag själv oftast åker kollektivt inom Sundsvall kan jag förstå att många väljer bilen när de ska åka till Birsta i stället för att ta bussen, dels för att det är långt mellan turerna och för att det går snabbare med bil. Det finns därmed en stor förbättringspotential när det gäller kollektivtrafiken i Sundsvall.

Att utöka bussturerna mellan exempelvis centrala Sundsvall och Birsta skulle bidra till att fler väljer att ta bussen. Med fler bussturer så skulle fler välja att åka kollektivt, något som även skulle gynna vårt klimat på lång sikt.

 AP

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel