Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Annika Zell ny landslagsledare i skidlandslaget – historisk: "Det kittlar i magen"

Världsmästaren i skidorientering som är född och uppväxt i Sundsvall. Nu är det klart att Annika Zell blir den första kvinnliga tränaren för damlandslaget i längdskidåkning.
– Det kittlar i magen, det är en otrolig spänning, ödmjukhet, nervositet och glädje, säger hon till Sportbladet.

Annons
Ex-orienteraren Annika Zell blir historisk tränare för svenska damlandslaget i längdskidåkning. Bild:  Ingvar Karmhed/TT

Tidigare presenterades Magnus Ingesson som ny damtränare för skidlandslaget till nästa säsong. Nu står det klart att han backas upp av ex-orienteraren Annika Zell och fystränaren Stefan Thomson.

– Det kittlar i magen, det är en otrolig spänning, ödmjukhet, nervositet och glädje. Det bollar över med olika känslor, säger Zell till Sportbladet.

Det betyder att Annika Zell, världsmästaren i skidorientering som har tävlat för Kovland och Sundvalls OK, blir historisk som den första kvinnliga ledaren för damlandslaget.

Hur är det att bli pionjär som första kvinna i skidlandslagets ledarstab?

– Jag vill inte se mig som det, jag hoppas det är min kunskap som tränare och erfarenhet som tränare och elitaktiv själv som är det viktiga, säger hon.

Den svenska längdskidåkaren Anna Dyvik vet själv vad Annika går för men betonar också vikten av att få in en kvinnlig ledare.

– Det är viktigt med det synsättet. Det finns skillnader mellan könen i hur man bemöter andra människor och det är bra att få in de delarna. Vi är många kvinnor i landslaget och det är härligt att få in en kvinnlig touch även i ledarstaben. Någon som verkligen förstår oss på det sättet, säger Anna Dyvik.

Mer läsning

Annons