Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Återförenade efter två år – Kalla om Johaug: "Verkar redan vara i fruktansvärt bra slag"

Tidigare i vecka tränade Therese Johaug och Charlotte Kalla i hop – för första gången på två år.
– Hon (Kalla) sa att det var otroligt fint att träffa mig igen, säger Johaug till Expressen.

Annons

Therese Johaug är tillbaka från den arton månader långa dopingavstängningen.

Den svenska skiddrottningen Charlotte Kalla har stöttat den norska superstjärnan under den tunga tiden och i veckan möttes de två skidstjärnorna för första gången på två år i norska Sognefjell.

– Hon (Kalla) sa att det var otroligt fint att träffa mig igen, och att hon hade tänkt mycket på mig de senaste två åren. Hon var glad över att få konkurrera med mig igen och sa att jag var saknad. Det var fint att höra, säger Johaug till Expressen och fortsätter:

– Det var trevligt att träna med Charlotte. Jag har inte sett henne på över två år, och det är nästan helt sjukt. Jag kunde nästan inte tro att det var två år sedan. Jag ser fram emot att få några fajter med henne till vintern. Hon kommer att bli tuff att slå.

Charlotta Kalla berättade i en intervju med Dagens Nyheter att Johaug såg ut att vara i riktigt bra form.

–– Hon verkar redan vara i fruktansvärt bra slag och sprang en löptävling här på en grym tid. Jag tippar på att det krävas att man är skärpt i träningen och försöker vara i så bra slag som möjligt när tävlingarna kommer. Det går inte att göra mer än sitt bästa, när Therese åkte som bäst gällde det bara att hänga med så mycket som möjligt, men med förnuft och kanske inte för länge, säger Kalla till DN. 

Mer läsning

Annons