Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Charlotte Kalla skadad – tvingas till alternativ träning

Planeringen fick läggas om. Charlotte Kalla, som i år inte tränar med svenska landslaget, har drabbats av en överbelastningsskada i bröstryggen och tvingas till alternativ träning.

Annons

Som bekant har skidsveriges starkast lysande stjärna valt att gå sin egen väg den här säsongen och satsar på egen träning. Nu har hon råkat ut för ett bakslag och tvingas lägga om planeringen i slutskedet av sommarträningen. Det var i slutet av juni, under träning i Tornedalen, som Kalla fick känningar i revbenen.

– Det kom från en dag till en annan. Vi drog genast i handbromsen för attavlasta överkroppen. Jag slutade använda stavarna vid rullskidåkning och benskejtade istället. Men symptomen ville inte riktigt släppa, säger Charlotte Kalla i ett pressmeddelande.

Under måndagen undersöktes hon med så kallad MR i Stockholm och det visar sig att hon har dragit på sig en överbelastningsskada i bröstryggen.

– Kroppen har reagerat på en tuff träningsperiod med bland annatmycket och intensiv stakåkning. Hon har helt enkelt gått lite över gränsen, vilketinte är ovanligt bland elitidrottare, säger Stefan Thomson, sjukgymnast ochfystränare i Team Kalla.

Men Thomson menar att Charlotte, och alla fansen, inte behöver oroa sig för den kommande säsongen.

– Nej, Charlotte kan träna löpning, cykling och annan alternativ träning. Hon håller igång bra. Läkningen får ta den tid det tar. Vi kommer att förhålla oss lugna och sansade och jobba på metodiskt med det Charlotte kan göra. Det finns inget som tyder på att skadan ska ta längre än 3-4 veckor att läka.

Charlotte Kalla själv visar inte heller tecken på att motgången är något som kommer att påverka henne mentalt framöver.

– Jag är glad att jag fortsatt kan bedriva träning och det går bra att variera träningsformer. Jag vill ge min kropp tid att läka och känner att det blir bättre hela tiden. Jag är inne i en period med alternativ träning och känner mig trygg med att jag en bra träningsbakgrund och att detta inte kommer att vara något problem in mot säsongen

Missa inte intervjuserien med Charlotte Kalla: Skidundret från Tärendö

Skidundret från Tärendö del 1: Cecilia Kalla om uppväxten och framgångarna: "Blev väldigt glad, rörd och stolt"

Skidundret från Tärendö del 2 – Charlotte Kalla om uppväxten och genombrottet: "Det var en chock"

Skidundret från Tärendö del 3 – Charlotte Kalla om pressen: "Jobbigt att behöva stå till svars"

Skidundret från Tärendö del 4 – sista delen: "Målsättningen inför VM behåller jag för mig själv"

Mer läsning

Annons