Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eldsjäl i Matfors Skidklubb får stipendium från Gunde Svans fond

Matfors Skidklubb har fått ett ordentligt lyft under de senaste åren.
En av de drivande personerna bakom framgången är Peter Blomqvist.
Nu belönas han med ett stipendium från Gunde Svans fond "Ärliga tag".

Annons

Peter Blomqvist, Matfors SK, belönas för sitt engagemang.

Fondens syfte är att uppmärksamma inspirerande idrottsledare och en av årets tre pristagare i Sverige kommer alltså från Matfors Skidklubb.

Peter Blomqvist har varit med under klubbens resa de senaste åren där Matfors SK har gått från ett 20-tal aktiva ungdomar mellan 6-12 år – till omkring 140 aktiva som tränar året runt i klubbens regi.

Dessutom har Blomqvist var en drivande person bakom Matfors ansökan om att få arrangera ungdoms-SM vilket blir verklighet 2020.

Nu uppmärksammas Blomqvists insatser genom att han får stipendiet från fonden "ärliga tag", vilket innebär 30 000 kronor till pristagarna.

– Bra ledare är otroligt viktiga för att inspirera och motivera föreningens medlemmar att ständigt utvecklas. Dessa ledare lägger ned massor av engagemang och ideell tid, så det har varit jättesvårt att välja bara några till att få stipendiet så jag vill passa på att uppmuntra alla att till nästa år nominera personer som har varit eldsjälar i deras idrottande, säger Gunde Svan till skidor.com.

Motiveringen

"Genom ett outtömligt engagemang hittar Peter alltid nya möjligheter att utveckla verksamheten inom Matfors SK. Han har med sitt driv fått många barn och ungdomar att välja längdskidåkningen. Han ser alltid till individen vilket gör att de i hans närhet kan utvecklas till starka individer, oavsett ambitionsnivå. Han har med sitt ledarskap bäddat för en bredd där så många som möjligt kan hålla på med skidåkning så länge som möjligt."

Mer läsning

Annons