Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hundraprocentig utdelning för Kalla

Annons

Guldet i tisdagens millopp i all ära.

Charlotte Kallas bragdbrons i lördagens tremil rankar jag högst av den 27-åriga Tärendötjejens VM-lopp i Falun.

Distansen, 30 kilometer, har genom åren passat Kalla illa, vilket bara en pallplats i världscupsammanhang – i Oslo 2008 i fri stil – vittnar om.

Den här gången tog hon dock klivet upp på pallen, efter en vändning i loppet som imponerar.

På det fjärde varvet av sex såg Kalla uträknad ut i medaljjakten i passeringen av Mördarbacken, men hon kom tillbaka på ett sätt som knappast någon trodde var möjlig.

Therese Johaugs guld var i praktiken klart redan halvvägs in i loppet, Marit Björgen säkrade silvret på det nästa sista varvet, men kampen om bronset levde ända in på slutvarvet.

På väg in för sista varvningen fick dock Kalla en lucka till de övriga bronsjagande tjejerna och hon var obeveklig under slutkilometerna.

Tre individuella starter i VM har gett Kalla tre medaljer, ett guld och två brons.

En hundraprocentig utdelning som ingen, inte ens Johaug eller Björgen, kan matcha.

Läg därtill en sträcka i absolut världsklass när Sverige tog silver i stafetten i torsdags, så är det ingen tvekan om att Kallas VM varit en succé.

I den avslutande tremilen fick även Sofia Bleckur avsluta ett världsmästerskap där hon levererat på en förbluffande hög nivå.

Femteplatser i såväl skiathlonloppet som i tremilen, kryddat med ett stafettsilver, är resultat som visar att Bleckur i sina bästa stunder är en åkare i världsklass.

Mer läsning

Annons