Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johaugs formbesked – krossade Björgen under intervallsträningar: " Vi kommer att få se henne på pallen"

Therese Johaug är på väg mot en comeback. Stjärnan krossade suveräne Marit Björgen på den gemensamma intervallsträningar.
– Jag tycker att Therese har blivit bättre sedan sista året hon gick världscupen, säger Björgen till norske Aftenposten.

Annons

Dopningsavstängda Therese Johaug kommer att göra comeback i november i år. Under sin frånvaro har 29-åringen tränat jättehårt för att komma i form och slåss om pallplatser.

– Jag vet att hon kommer att bli väldigt stark. Vi kommer nog att få se mycket av henne på pallen, säger Björgen. 

Marit Björgen och Therese Johaug tillsammans med Charlotte Kalla i Falun 2015. Bild/TT

Nu skriver norska tidningen Aftenposten att Johaug tränade tillsammans med vännen Björgen i vinter. De körde bland annat intervallövningar – och var dessutom överlägsen.

– Jag var tvungen att le lite då jag såg hur långt före Therese var på enkla övningar. Jag tror att Marit förstår att hon måste skärpa sig lite om hon ska kunna hänga med Therese nästa år,  säger OS-guldmedaljören Ragnhild Haga till Aftenposten.  

Johaug var stark medaljkandidat inför OS i Pyeongchang. Men stjärnan som testades positivt för den anabola steroiden clostebol hösten 2016 fick sin överklagan nekad. Hennes straff höjdes då från 13 till 18 månader avstängning – vilket innebar att hon missade OS-festen.  

Läs också:

Norska rivalens syrliga passning till Kalla: "På tiden att Charlotte får vinna"

Marit Björgen står över onsdagens sprint i Drammen

Mer läsning

Annons