Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalla vann tremilen trots kollision – Svanebo fyra

/

Charlotte Kalla krockade med en åskådare – trots det vann hon SM-tremilen i Kalix överlägset.
Anders Svanebo var samtidigt en tiondel från ett SM-brons på femmilen.
– Surt att förlora en tredjeplats, säger Stockviksåkaren.

Annons

Det var strax efter att Charlotte Kalla ungefär halvvägs in i damernas tremil i fristil hade ryckt ifrån den jagande klungan som det oväntat tog stopp. Enligt Norrländska Socialdemokratens nätupplaga krockade Kalla med en 14-årig pojke mitt i spåret. Kalla blev arg och skrek åt pojken som efteråt bad om ursäkt och sade att han hade halkat på en isfläck.

Kalla tog det inträffade med ro.

– Jag vill också be om ursäkt att jag skrek så våldsamt när det inträffade men man blir så paff när man är i tävlingssituationen, säger hon till nsd.se.

Till P4 Norrbotten utvecklar Kalla:

– Det är många som vill stå närmast spåren. Man får vara vaksam som publik också men det var inget som påverkade mig så mycket förutom i runt de 20 sekunderna som det varade.

Sundsvallsbon reste sig och fortsatte att köra ifrån de andra åkarna och vann till slut med 35 sekunder före Ida Ingemarsdotter. Stina Nilsson blev trea.

Kalla tog i och med segern sitt tredje SM-guld i år, en säsong där hon även tog ett guld, ett silver och två brons på hemma-VM i Falun.

– Även fast det stora målet har varit VM så har jag fortsatt kunna åka med den höga lägstakapaciteten som jag besitter. Det är inte bara att åka hit och hämta hem ett SM-guld om folk där hemma tror det, säger Kalla till P4 Norrbotten.

Stockviks Isabell Persson slutade på 29:e plats.

I herrarnas femmil gick Calle Halfvarsson och Daniel Richardsson loss sista milen. Det blev en spurtuppgörelse där Halfvarsson var starkast.

Lars Nelson tog bronset, 30 sekunder bakom, i kamp med Stockviks Anders Svanebo.

Stockviksåkaren var endast en tiondel från tredjeplatsen.

– Det blev målfoto, men jag kände att han var före. Det är surt att förlora en tredjeplats men samtidigt är jag nöjd med insatsen, säger Svanebo.

– Det var personbästa i SM för mig (han hade en femteplats som bäst tidigare) så med tanke på det får jag vara nöjd. Men det är alltid surt att bli fyra, fortsätter han.

Svanebos klubbkompis Anders Jonsson slutade åtta.

– Han gjorde ett riktigt bra jobb. En fjärde- och en åttondeplats är bra för Stockvik, säger Svanebo.

På söndagen åker duon teamsprinten tillsammans.

– Vi får se hur man reagerar på den här persen, säger Anders Svanebo.

Mer läsning

Annons