Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kallas egen bild: Visar skidparadiset på italienska glaciären

/
  • Charlotte Kallas egen nytagna bild från skidparadiset i italienska Val Senales på 2 900 meters höjd: Här får hon och landslaget sin skidvana på snö en månad före tävlingsstart.
  • Damtränaren Mattias Persson och övriga landslaget ska nu träna i Italien under tio dagar.
  • Charlotte Kalla

En månad till världscupstart jagar Charlotte Kalla skidmil i Val Senales, Sydtyrolen. Här har hon tränat en vecka för sig själv. Nu ansluter resten av landslaget till svenskarnas skidparadis.

Annons

– Vi bor på 2 000 meters höjd, tränar på 2 900 meter så det gäller att ta det lugnt i början, berättar damlandslagets tränare Mattias Persson.

Det är på hotell Gertz Graz i italienska bergen som svenska landslaget hittat sitt favoritställe. Hit återvänder våra skidstjärnor gång efter gång för att ladda. Inför säsongstarter och stora mästerskap.

Nu närmar sig tävlingssäsongen med stormsteg. Under tio intensiva dagar prioriteras skidvanan. Lugna distanspass inleder på nästan 3 000 meter. Sen går allroundåkarna ner ett snäpp i höjd för att köra fart under lägrets andravecka.

Parallellt är sprintlaget på Mallorca. Uppladdningen ser olika ut. Landslaget förenas på ett nytt snöläger i Bruksvallarna från mitten av november.

Charlotte Kalla har redan spårat åt sina kompisar under en vecka i ensamhet på glaciären. Hennes rapporter till landslagsledningen går i dur.

Ni ser själva bilden här ovan. Som vår skidstjärna själv tog häromdagen och skickade hem till sin landslagstränare. Charlotte var bussig nog att dela med sig av vyn till Sportens läsare.

– Visst ser det fint ut, konstaterar Mattias Persson.

Nu väntar alltså tio skiddagar för allroundåkarna och en behaglig vistelse på "svenskhotellet" med italiensk mat. Men det är svenske kocken Per Lindius som basar i hotellköket. I samklang med hotellets personal.

– Vi behöver den tryggheten. Så alla vet vad de stoppar i sig. Kosten är en viktig del i det pussel som så småningom ska ge form och fart under tävling, berättar Mattias Persson.

Om landslagets nulägesform säger han:

– Vi tycker det ser bra ut och då talar jag mest för damerna. Men det är ändå ovisst innan tävlandet börjar. Vi vet inget om de andra landslagen. De är inte precis overksamma de heller.

Tyvärr är det en reducerad styrka som drar till Mellaneuropa. Anna Haag har dragits med virusproblem och står över, även om hon nu är tillbaka i träning. Maria Rydkvist väljer att vara hemma – hon är tvåbarnsmamma och kommer inte alltid ifrån av praktiska skäl.

Anders Svanebo och Calle Halfvarsson har varit krassliga och är också tveksamt startande till glaciärlägret.

Mer läsning

Annons