Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt överlägset guld till Kalla – svensk mästare för 28:e gången

Charlotte Kalla visade sin bästa sida med nytt guld i damernas 30 kilometer i Skellefteå. IFK Umeå:s Jonna Sundling slutade på en tredjeplats. Hennes 5:e SM-medalj denna vecka.

Annons
Charlotte Kalla med nytt guld i SM-veckan. Bild: TT

Ett överlägset guld till Charlotte Kalla på SM-veckan i damernas 30 kilometer, hennes tredje denna vecka och 28 stycken totalt.

30-åringen gjorde ett felfritt lopp och höll ledningen från start till mål. Med 2,5 kilometer kvar låg silvermedaljören Ebba Andersson, från Sollefteå Skidor IF, 41,5 sekunder efter Kalla. En tid som hon inte lyckades minska.

– Det var en härlig fajt mot Ebba idag. Att få köra 30 kilometer individuell start är något alldeles speciellt, säger Kalla till SVT.

Kallas guld betyder att hon även tar hem SM-touren, vilket ger 27 000 kronor i prispengar. Pengar som hon har lovat ska gå direkt till BRIS då hon nyligen blev ambassadör för organisationen.

Fin gest av Kalla – alla prispengar från SM går till Bris: "Hoppas vinna mycket"

Jonna Sundling stod för ännu en bra insats på SM-veckan. En insats som resulterade i ett brons och femte medaljen på fem tävlingar denna vecka.

– Det här betyder jättemycket. Jag kände att jag var i bra form. Jag har ju aldrig åkt ett 30 tremilen så det var lite svårt att vet hur man skulle gå ut, säger Jonnas Sundling.

Mer läsning

Annons