Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skidstjärnan om sommarpratet i radio – och helgens comeback

Johan Olsson varvade högt och lågt i sitt sommarprat och delade med sig om såväl karriärens med- och motgångar som barndomsminnen. "Det är skönt att få berätta min egen bild med egna ord", säger han.

Annons

Johan Olsson höll sitt sommarprat den 27 juni.

Han är mediavan och en rutinerad idrottsman. Men under måndagens sommarprat i Sveriges radio P1 var det Johan Olsson själv som både ställde frågorna och hade svaren.

- Den här gången var det ingen annan som återgav vad jag sa utan det var mina ord som gick direkt ut till människor öron. För en gångs skull kan det vara skönt att inte bli citerad, men samtidigt nervöst då man inte lämnar något utrymme för att säga att man blivit felciterad, säger han.

Läs mer: Stjärnan från Sundsvall är en av årets sommarvärdar: "Kan bli något avslöjande"

Johan Olsson är nöjd med pratet och hade innan inspelningen förberett sig väl.

– På ett sätt var det svårt att hålla en monolog. Men jag försökte hela tiden att vara ärlig och ha en poäng i det jag skulle säga, säger han.

Det blev en hel del prat om karriären och om den hårda träningen och styrkan som krävs för att nå toppen. Förutom det fick lyssnarna ta del av Johan Olssons kärleksförklaring till sin fru Anna och hur han på Prästgatan i Östersund insåg att han blivit förälskad i henne. Han berättade också om minnen från ungdomen, stödet från sin familj, framgången i VM i Falun och att han hade bestämt sig för att sluta.

– Jag är mycket mer tacksam över glädjen jag har i det jag gör nu och har inte lika mycket krav på mig själv. Samtidigt har jag presterat mycket och gjort bra resultat och vunnit titlar som gör att jag känner att jag kan fortsätta min karriär. Om jag inte vinner fler titlar så har jag andra sedan förut. Nu är det inte det här jagandet som pågår, säger han.

Johan Olsson talade bland annat om det hårda arbetet bakom segrarna.

Att öppna upp sig för lyssnarna gav en viss nervositet över hur omgivningen skulle reagera.

– Även om jag har haft en lång karriär och varit mycket i media så borstar man inte bara av sig vad folk tycker. Man får ju ingen resultatlista på det här som jag är van vid, säger Johan Olsson.

Just nu befinner han sig på träningsläger med landslaget i Torsby och på lördag ställer han upp i fristilssprint på rullskidor i Inge Bråten Memorial i Sunne.

– Det är viktigt för skidåkningen att få synas även under sommaren. Många kommer att titta och då är det viktigt att stjärnorna är på plats och bidrar för svensk skidåkning, säger han.

Läs mer: Cirkeln är sluten – Olsson återvänder till Stockvik

För Johan Olsson är det viktigt att bidra till sporten.

– För min del är det viktigt att vara en förebild av samma anledning som jag bytt klubb till Stockviks SF. Jag vill vara närvarande i klubben och vara en förebild för ungdomar och en inspirationskälla för att få barn och ungdomar att forsätta välja skidåkning, säger han.

Mer läsning

Annons