Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjärnan från Sundsvall är en av årets sommarvärdar: "Kan bli något avslöjande"

På torsdagen presenterades årets sommarvärdar. En av dem är Sundsvallsbo. Skidstjärnan Johan Olsson står inför en ny utmaning. "Bara att få frågan betyder mycket och det är en stor ära", säger han.

Annons

TV: Se Johan Olsson berätta om vad han tänker prata om i sitt sommarprogram och hur han ska lyckas fånga lyssnarnas intresse.

36-åringen har vunnit OS- och VM-guld och Olsson har dessutom fått ta emot Bragdguldet under den långa och framgångsrika skidkarriären.

Nu väntar en helt annan typ av utmaning för Sundsvallsbon.

– Det är klart att det är lite pirrigt och nervöst. Det är inte min naturliga scen. Det är ju i skidåkningen jag känner mig trygg och presterar i. Det är att ge sig in i något nytt.

Johan Olsson ser med spänning fram emot att se hur reaktionerna från lyssnarna blir efteråt.

– Jag vet ju att om jag vinner ett VM-guld så brukar det tas väl emot. Nu när jag gör ett sommarprat vet man inte vad folk ska tycka om det, men jag är väl förberedd och det ska nog gå bra tror jag.

Se och hör Johan Olsson berätta mer i tv-spelaren här ovanför.

Fakta: Johan Olsson

Ålder: 36.

Familj: Frun Anna Olsson och två barn.

Bor: Sundsvall.

Yrke: Längdskidåkare.

Klubb: Stockviks SF.

Meriter (urval): OS-guld i stafett, 4x10 km, i Vancouver (2010) och Sotji (2014). OS-silver på 15 km klassiskt i Sotji. OS-brons i både skiathlon och på femmilen i Vancouver 2010. VM-guld i Falun (2015) på 15 km fristil, och VM-guld i Val di Fiemme (2013) på 50 km klassiskt.

Ett klassiskt ögonblick i den svenska skidhistorien. Johan Olsson jublar när han åker in och tar guld på herrarnas 50 km klassisk stil vid skid VM i Val di Fiemme, 2013.

Johan Olsson, skidstjärna, Stockviks SF, landslagsåkare, sommarvärd i P1 2016

Mer läsning