Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unik VM-satsning med Johan Olsson

/

Sjukdomarna har stört uppladdningen.
Nu är Johan Olsson redo för att göra om femmilsbragden – och i vår exklusiva webbtv-dokumentär följer ni hans väg fram till VM.

Annons

Johan Olsson är ett av Sveriges största medaljhopp och stjärnor i VM i Falun, som inleds på onsdag.

Uppladdningen sker i Östersund i helgen med världscuptävlingar i morgon och på söndag.

Mycket av förhandssnacket handlar om Olsson ska kunna göra det omöjliga möjligt igen – ta VM-guld på femmilen.

Bragdloppet från Val di Fiemme 2013 är ett klassiskt ögonblick inom svensk idrott: Olsson gjorde det som ingen tidigare har gjort på femmilen med gemensam start, när han och schweizaren Dario Cologna ryckte i ett tidigt skede.

Sedan ramlade Cologna och Olsson skrev då skidhistoria när han åkte ensam resten av loppet – och höll undan.

Ett lopp som förändrade skidsporten för alltid.

Ett lopp som är fokus i första delen i Johan Olsson – en VM-dokumentär.

Vår unika webbtv-dokumentär, där vi följt Olsson från mardrömspassen upp för Södra berget i Sundsvall i höstas, via kampen för att komma i VM-form efter sjukdomarna till att vara redo för VM i Falun.

Aldrig tidigare har någon kommit världsstjärnan så nära.

– Johan har verkligen bjudit på sig själv och jag törs lova att tittarna kommer få se en helt ny bild av honom, säger Patrick Sjöö, som gjort dokumentären tillsammans med Johan Lindeberg.

– Tittarna kommer att få träffa pappan Johan Olsson, hans fru Anna, barnen, föräldrarna och några av skidvärldens största legender.

Dokumentären är i åtta delar, där premiäravsnittet släpps på vår sajt klockan 15 i dag. De resterande avsnitten släpps i början på nästa vecka.

Premiäravsnittet handlar om i bragdloppet för två år sedan och i avsnittet berättar flera av skidvärldens största genom om sin beundran över det Olsson gjorde.

Om hur han skrev skidhistoria den där marsdagen 2013.

– Det förändrade den mentala taktiken, att det faktiskt är möjligt, säger den åttafaldige OS-mästaren Björn Dählie i dokumentären.

Torgny Mogren, som själv tog VM-guld på femmilen i Falun för 22 år sedan, menar att det Olsson gjorde inte ska vara möjligt.

– Det han gjorde där är svårt för de som inte är insatta att förstå hur stort det var, säger Mogren i Johan Olsson – en VM-dokumentär.

Mer läsning

Annons