Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Långtradare i diket på E4 i Njurunda – inga personskador

En långtradare körde i diket på E4 i höjd med Maj, Njurunda, på måndagsmorgonen.

Enligt initiala uppgifter från inringaren till SOS såg det inte ut som att föraren ska ha drabbats av några personskador, vilket räddningstjänsten senare kunde bekräfta:

– Det är en lastbil med släp som gått av vägen, inga personskador, oklart om läckage, säger Lars Krantz, inre befäl vid räddningstjänsten i Medelpad.

Några hundra liter diesel befaras ha läckt ut på platsen och sanering pågick under kvällstimmarna. Sanering pågår och Miljökontoret har underrättats.

TV: Lastbil körde i diket i Maj utanför Njurunda – så här såg det ut på platsen.

Larmet kom klockan 08.49 på måndagsmorgonen.

Långtradaren körde i norrgående riktning.

Njurundas räddningstjänst är på plats för att se om vägen behöver saneras och bärgare inväntas.

Trafiken rullar sakta på förbi olycksplatsen och vägen är inte avstängd men kan komma att bli under en kortare tid på grund av bärgning, berättar räddningstjänsten.

– Man får vara lite uppmärksam om man ska passera på sträckan där, säger Marie Andersson, kommunikatör vid polisens regionledningscentral.

Vid klockan 17.40 på måndagskvällen påbörjades ett bärgningsarbete av långtradaren. Vägen kommer att vara blockerad i riktning mot Sundsvall till och med cirka klockan 00:30. Trafiken leds om via länsväg 562.