Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Långtradare med livsmedel i olycka på E4 mellan Gnarp och Jättendal – bärgning dröjer

En singelolycka med lastbil och släp inträffade under tidiga fredagsmorgonen på E4 strax söder om Gnarp i Nordanstigs kommun.

Larmet inkom till SOS Alarm klockan 04:07. Orsaken till olyckan är ännu okänd, men enligt räddningstjänsten var det mycket halt på platsen.

Se mer: Köbildning på E4 efter långdraget bärgningsarbete: "Blir kvar här till kvällen"

TV Så här såg bärgningsarbetet ut under fredagseftermiddagen

En långtradare sladdade ner i diket och välte i södergående körriktning mellan Gnarp och Lindsta. Två ambulanser skickades till olycksplatsen men de två inblandade personerna i långtradaren klarade sig oskadda.

De materiella skadorna på långtradaren är oklara.

– Hela ekipaget ligger på sidan i diket och den är lastad med styckegods, matvaror, säger Niklas Brun, insatsledare vid Norrhälsinge räddningstjänst.

Trafikverket varnar för att framkomligheten på vägen påverkas under räddnings- och bärgningsarbetet. Enligt Sveriges Radios trafikredaktion var vägen avstängd i båda körriktningarna vid femtiden på morgonen.

– En saltbil har varit på platsen och efter en halvtimme började trafiken rulla på med nedsatt fart igen, säger Niklas Brun.

Enligt uppgifter till räddningstjänsten och polisen kommer bärgningsarbetet att ske tidigast på fredagsmorgonen när det har ljusnat.

– Då kommer det säkert att bli trafikstörningar igen, säger Daniel Winge, befäl vid polisens regionledningscentral.

Bärgningsarbetet påbörjades på fredagen. Under tiden leds trafiken fram i ett körfält.

Det finns inga misstankar om brott i samband med olyckan.

Texten kan komma att uppdateras.

Vet du mer? Har du bilder/film? Tipsa oss här, mejla tips@helahalsingland.se eller skicka sms/mms till 72023, inled meddelandet med HH.

Kartan anger ungefärlig position.