Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länsverksamhetschefer: Vi har förtroende för Nina Fållbäck Svensson – det borde fler säga

Vi länsverksamhetschefer har med stigande undran följt den senaste tidens mediedebatt angående bland annat verksamheten i Örnsköldsvik.

Det är med stor häpnad vi läser hur politiska företrädare i Landstinget Västernorrland tydligt uttalar ett misstroende mot såväl förvaltningschefen inom specialistvården som enskilda verksamhetschefer. Vi har haft uppfattningen att vi alla har strävat efter ett öppet och transparent landsting med en tydlig vision att samla länets specialistsjukvård till gemensamma verksamheter med samsyn över hela länet vad gäller vård, patientomhändertagande och tillgänglighet.

Läs även: Sjukhusdirektören tillbakavisar kritiken om akutkirurgin i Ö-vik: "Jag tycker vi tagit stora steg"

Detta arbete som påbörjades 2015, i politisk enighet, kräver ett stort mått av uthållighet, mod och styrka då det handlar om att sammanföra tre skilda kulturer. Vi länsverksamhetschefer var fullt medvetna om detta när vi accepterade att kliva in som länets första länsverksamhetschefer.

Vi var medvetna om att arbetet skulle vara tufft och krävande och förutsatte ett fullt stöd från ledande tjänstemän och politiker. Vi har ett gott stöd och vi har ett stort förtroende för Nina Fållbäck Svensson som förvaltningschef. Hon har skapat en väl fungerande ledningsgrupp och stöttar och hjälper oss i det dagliga arbetet och med svåra beslut.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Det är därför oroande att framför allt den politiska ledningen väljer att tigande tillåta dagens osakliga mediedebatt. Vi önskar att ledningen tydligare uttalar sitt stöd för förvaltningschefen på samma sätt som vi alla känner att hon i dagens ansträngda situation förtjänar.

Vi länsverksamhetschefer känner ett stort förtroende för hennes arbete och kommer solidariskt att stötta henne i det fortsatta arbetet med att skapa en gemensam specialistvård i Västernorrland

Länsverksamhetscheferna inom specialistvården LVN

Läs även:

Helt fel hantering av sjukhusfrågan – hur kan det ha gått till?

Ledare: Alliansens klumpiga agerande räddar kvar de ifrågasatta landstingscheferna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel