Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lapidus gör krimpodd för Sveriges Radio

Den 9 maj är det premiär för podcasten "Darknet", skapad av författaren Jens Lapidus och journalisten Martin Johnson, på Sveriges Radio, skriver Dagens Nyheter. Podden är ett fiktivt drama i åtta delar som handlar om en grävande journalist, spelad av Karin Franz Körlof, som använder sig av darknet för att nysta i ett gammalt mordfall som en ung man redan sitter dömd för. Lapidus säger till Dagens Nyheter att han själv tillbringade tid på darknet, en anonymiserad del av internet där användarna är svåra att spåra och där bland annat vapen- och knarkhandel bedrivs, som förberedelse inför podden:

– Det är med skräckblandad förtjusning man ger sig ut på darknet. Egentligen är det bisarrt enkelt, några knapptryckningar och du är där. Sedan är det så klart en sak att vara där som voyeur som jag, en annan sak att börja agera och beställa prylar.

Utöver Karin Franz Körlof spelar även Henrik Schyffert en roll som försvarsadvokat i "Darknet".