Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lär er hur man bländar av bilen – trött på respektlösa medtrafikanter

Hur vore det om en del medtrafikanter lärde sig visa respekt i trafiken tro? För visar ni ingen respekt i trafiken så kan ni inte förvänta er att få någon respekt tillbaka.

Läs också: Biltrafiken i Sundsvall – hur vill vi ha det?

Jag pendlar ett par hundra mil i månaden i mitt jobb och dagligen både möter jag och hamnar bakom bilister som visar noll respekt mot sina medtrafikanter genom att köra med dimljus och halvljus tänt samtidigt. På nyare bilar så är även DRL-varselljus tänt i samma veva ihop med dimljusen och halvljusen.

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Genom åren så har man hört olika ursäkter om detta, allt från att "bilen är byggd så och de slås på automatiskt" till "ni som bländas kan titta åt ett helt annat håll".

Med tanke på att du som bilägare och även yrkeschaufförer åker runt och visar noll respekt mot medtrafikanter på det här sättet kan ni inte förvänta er att få någon respekt tillbaka. Då du bländar mötande, efterföljande eller framförvarande bilister så kan du räkna med att bli bländad tillbaka. Ni får bara igen med samma mynt ni ger andra.

Läs också: Det är dags att bryta bilens dominans

Lär dig i stället hur bilen, bussen eller lastbilen din fungerar, börja visa respekt och sluta med att blända dina medtrafikanter.

Trött på respektlösa medtrafikanter

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel