Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lärare polisanmäld för att ha antastat elever

En manlig lärare i kommunen är polisanmäld misstänkt för att ha varit närgången mot flickor.

■■ Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner Sundsvalls Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!

– Det var i förra veckan som det kom till min kännedom att han närmat sig flera elever på ett otillbörligt sätt, säger skolans rektor som i slutet av förra veckan lämnade in polisanmälan.

Kommunens jurister är inkopplade på ärendet och en polisutredning pågår. Läraren är arbetsbefriad tills vidare. Det rör sig om en lärare som har funnits länge på skolan.

Hur mår flickorna?

– Det är en pressad situation, men vårt elevhälsoteam har jobbat med dem och de mår efter omständigheterna bra. Vi har följt huvudmannens plan- och riktlinjer för ett sånt här ärende och gjort vad vi kan.

Förutom elevhälsoteamet är kommunhälsan och förvaltningen inkopplade. Rektorn ber i ett brev föräldrarna att vara uppmärksam på hur deras barn mår.

I fjol blev en lärare på en annan skola i Sundsvall arbetsbefriad för att han varit för närgången. Det uppdagades efter att en bild tagits som visade att läraren lagt en flicka över knät och var på väg att smiska henne. Bilden togs av en elev och det blev den eleven som rektorn vände sig emot, medan rektorn försvarade läraren. Både läraren och rektorn fick sluta på skolan.