Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lärarkåren behöver peppning

Efter en långdragen rekryteringsprocess har vi nu fått en ny skoldirektör i Sundsvall. Lars Karlstrand axlar rollen att lotsa oss fram till Bästa skola 2021. Flera synpunkter har lagts fram gällande rekryteringsförfarandet. Man får anta att det var fler än tre som sökte tjänsten som skoldirektör i Sundsvall. När frågorna var ställda och testerna gjorda återstod tre kandidater att välja mellan. I sann Agatha Christie-anda hoppade två av och så var det bara en kvar. Många hoppades på att den manliga ledningshierarkin skulle brytas till förmån för en kvinnlig sökande, men icke.

Kommundirektören Stefan Söderlund har nu öst lovord över sin nye kollega – i efterhand när rekryteringen är över. Elin Nilsson (M) är den enda som vågat ifrågasätta rekryteringen. Heder åt dig Elin. För nog är det väl märkligt att man genomför en så kallad opartisk gallring på annan ort och sedan måste välja den enda som är kvar av de sökande. Minsta gemensamma nämnare liksom. Nåväl, nu är det gjort. Några kanske jublar, andra gör det inte.

Vi får hoppas att den nytillträdde skoldirektören inte använder arrogans och ironi i sitt ledarskap utan i stället visar stor ödmjukhet inför uppdraget. En sådan egenskap kanske peppar lärarkåren att prestera ännu lite till i ett redan kargt skollandskap.

■■ Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner Sundsvall Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!

■■ Här hittar du fler insändare och debattartiklar.

Kvinna och ledare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel