Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lärarprotest mot politiker efter smiskbråk

Läraren och rektorn arbetsbefriades efter att ett foto på när läraren smiskade en elev uppdagats.
Nu protesterar lärarna mot Elin Nilssons (M) uttalanden i media i samband med händelsen. Anledningen är att de känner sig kränkta.

Sammanlagt är det elva lärare som undertecknat en likalydande skrivelse till barn- och utbildningsförvaltningen. De menar att hela lärarkåren blivit kränkt efter Elin Nilsson sagt att det råder en våldtäktskultur på skolan.

Elin Nilsson syftade då på rektorns beteende att skuldbelägga eleverna. Men lärarna har blivit oerhört illa berörda, eftersom hon som politiker även är deras arbetsgivare och de menar att det känns tveksamt om de vill verka som lärare i kommunen längre. De uttrycker också en besvikelse över uttalandet.

I ett svar har skoldirektör Tommy Nilsson svarat nio av de elva lärarna, två av namnteckningarna gick inte att tyda. Där påtalar han de demokratiska spelreglerna och att ledamöterna i barn- och utbildningsnämnden är tillsatta av kommunfullmäktige efter att de nominerats av sina partier.

Men Tommy Nilsson beklagar djupt hanteringen av frågan, hans avsikt hade varit att hålla frågan på "rätt perspektiv" och "rätt nivå". Vilket var att allting skulle behandlas bakom stängda dörrar eftersom ärendet var så känsligt.

Slutligen skriver han i svaret att han hoppas att situationen i skolan normaliseras så att personal och elever kan gå vidare på ett positivt sätt.

Ärendet är anmält av föräldrarna till två elever till Skolinspektionen där utredning pågår.