Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Larm om brand i byggnad i Skönsmon var trasig lysrörsarmatur

SOS larmades om en brand i byggnad i ett äldreboende i Skönsmon på måndagsmorgonen. Det visade sig vara en lysrörsarmatur som gått sönder och gett ifrån sig rök och plastlukt.

Larmet kom klockan 07.44 på måndagsmorgonen.

Enligt uppgifterna från SOS rör det sig om ett vårdhem.

– Larmet kom från ett äldreboende eller servicehus kan man kalla det. Ett boende med flera lägenheter för äldre. Räddningstjänsten på plats tyckte det luktade skarpt av en speciell plast. Vi gissar på lukten på att det rör sig om lysrörsarmatur som smält. När de blir gamla blir det en speciell lukt när de går sönder. Vi är på plats och undersöker saken nu, säger Peter Höglund, inre befäl vid räddningstjänsten i Medelpad, strax efter larmet.

Efter räddningstjänstens insats konstaterades det att lysrörsarmaturen i en del av lokalen hade förhöjd temperatur. Insatsledaren beslutade att inte göra någon insats, utan kontaktade fastighetsskötaren.