Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Larm om brand i personbil på E4

En personbil började på fredagsmorgonen att brinna på E4 öster om Bye rast, vid kommungränsen mellan Timrå och Härnösand. Tidigare på morgonen hade en bil anmälts stulen på polisstationen i Härnösand.
– Det är samma bil, säger Jessica Jonsson, KC-befäl hos polisen.

Larmet kom in till SOS Alarm klockan 07.36. Enligt de inledande uppgifterna från räddningstjänsten skulle det handla om en personbil som rykte.

– När styrkan från Härnösand kom till platsen bilen helt övertänd, säger Micke Lundberg, inre befäl på räddningstjänsten Höga Kusten-Ådalen.

– Det är en rejäl brand och kraftig rök. Det är lång kö på platsen, säger Birgitta Strandh, Allehandas reporter på plats, vid 08.tiden.

Räddningstjänsten stängde av vägen i norrgående körriktning under släckningsarbetet, vilket orsakade stopp i trafiken och långa köer.

– Det är för vår egen säkerhet, säger Micke Lundberg.

Vid 08.20 tiden hade trafiken återigen börjat rulla och räddningstjänsten hade lämnat platsen.

Under förmiddagen visade det sig att den utbrända bilen anmälts stulen – bara en dryg halvtimme innan räddningstjänst och polis larmats om branden vid Bye.

– Bilägaren kom in på stationen i Härnösand innan klockan sju och ville anmäla sin bil stulen. Klockan 07.37 får vi in ett en bil brinner, och nu konstaterar vi att det är samma bil, säger Jessica Jonsson, KC-befäl hos polisen.

Polispatrull har varit på plats och utfört en brottsplatsundersökning och upprättat en anmälan. Ärendet handläggs av polisen i Härnösand.

TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta st.nu via telefon: 060-19 71 64, e-post: tips@st.nu eller använd Tipsa-tjänsten.