Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Larm om skogsbrand utanför Ånge

Vid 21.05 inkom ett larm om skogsbrand i Ånge till räddningstjänsten. Enligt larmet ska det brinna på två ställen vid en järnväg i en skog en bit utanför Ånge.

Enligt de initiala uppgifterna till räddningstjänsten ska det brinna på flera ställen längs järnvägen i skogen. Det var ett tåg som ringde in och rapporterade bränderna.

– Det brinner på tre ställen längs banvallen och i lite ris i skogen. Det var besvärligt att ta sig fram, men vi har allt under kontroll. Vi kommer bli kvar några timmar, säger Lars Dolk, inre befäl på räddningstjänsten i Medelpad.

Han säger också att det är gynsamt med denna tid på dygnet då det är fuktigt och kallt.

– Men det har varit en del bränder i det området, för det är så fantastiskt torrt. Vi skulle behöva lite regn, säger Lars Dolk.

Vid 23.15-tiden beräknade han att de blir kvar i ytterligare några timmar.

Uppdatering klockan 05:30.

Räddningstjänsten har just avslutat sin insats och lämnat platsen.

– Det är sammanlagt ett antal tusen kvadratmeter mark, fördelade på flera olika ställen, som brunnit. Det har brunnit på båda sidor om järnvägen och varit ganska besvärligt för oss, säger Lars Dolk.

Vid klockan 08.00 fick räddningstjänsten samtal om att branden har blossat upp igen, men de har ännu inte hittat att det brinner någonstans.

– Det pyr efter nattens bränder, men vi har inte hittat någon ny brand, säger Bosse Elgenström, inre befäl vid räddningstjänsten Medelpad.

Texten kan komma att uppdateras.

Kartan visar ungefärlig position.

FLER NYHETER:

Fem personer till sjukhus efter krock på E14 utanför Fränsta

För Plus-kunder: Har lagat tv-apparater i 50 år – nu lägger Clas-Göran och Berit ner sitt företag

Stefan träffade säl på nära håll under fisketuren – se den söta filmen här

För Plus-kunder: Krönika, Andreas Lidén om GIF: " Två avslut på mål mot Jönköping – Det. Är. För. Dåligt."