Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Larm om trafikolycka – lastbil har voltat

En lastbil med släp välte över E4 i höjd med Högsnäs norr om Timrå på onsdagsmorgonen.
Föraren fördes till sjukhus med lindriga skador.
Det var totalstopp vid olycksplatsen innan trafiken släpptes på växelvis – och under eftermiddagen stängdes vägen av på nytt under bärgningsarbetet.
Störningen kommer enligt Trafikverket vara kvar till omkring klockan 18.00 med stora störningar i trafiken.

Livechatt: Följ trafikläget på E4 efter olyckan

TV: Pelletsbil blockerade E4 – här berättar räddningstjänsten om olyckan

Larmet kom in till SOS klockan 08.30 på onsdagsmorgonen.

En trafikolycka hade inträffat i norrgående körriktning – med en lastbil som hade vält över vägen.

– Det ligger en lastbil mitt över E4 vid Högsnäs och styrkorna är precis framme där just nu, säger Peter Höglund, inre befäl vid räddningstjänsten i Medelpad, vid 08.50-tiden.

Vakthavande befäl vid polisen i Västernorrland uppgav vid 08.50-tiden att det är totalstopp i trafiken där olyckan har inträffat. Köerna på platsen var under räddningsarbetet flera kilometer långa, enligt Gunnar Stattin, ST:s reporter på plats.

– Bilen ligger fortfarande tvärsöver E4. Det är stökigt i trafiken och vi är fortfarande på plats, säger Peter Höglund vid 09.40-tiden.

Lastbilsföraren fördes med ambulans till Sundsvalls sjukhus. Enligt en patientskaderapport från sjukhuset har föraren fått en lindrig skallskada och kommer att få åka hem efter behandling.

Enligt Trafikverket har vägen hållits avstängd i samband med räddningsarbetet. Vid 10.15-tiden gick det att passera vid olycksplatsen och räddningstjänsten uppger vid klockan 11 att trafiken har släppts på.

– Just nu rullar det växelvis i sakta mak, men det går trögt naturligtvis, säger inre befäl Bosse Elgenström.

Han uppger att vägen kommer att stängas av igen när fordonet ska bärgas.

– Bilen ska bärgas och jag vet inte när det kommer att ske. Men då stänger man av vägen igen, säger Bosse Elgenström.

Trafikverket uppgav att mycket begränsad framkomlighet väntades i samband med bärgningen.

Personbilar kunde under tiden åka via väg 696 – se Trafikverkets hemsida för mer information. Det gäller dock inte tung trafik.

Lastbilens bränsletankar, som rymmer 200 liter, har läckt diesel och räddningstjänsten har sanerat på vägen.

– Uppskattningsvis tror vi att mellan 100 och 200 liter har läckt ut. Det går vattendrag bara några meter därifrån så vi vill inte att det ska gå ner i bäckarna, säger Peter Höglund.

Vid 11-tiden har räddningstjänsten kunnat lämna platsen.

– Vi är på väg därifrån nu med alla brandbilar, säger Elgenström.

Vid 13.20-tiden inleddes bärgningen och då stängdes båda körfälten av. Under resten av onsdagseftermiddagen väntas begränsad framkomlighet i trafiken på platsen.

TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta st.nu via telefon: 060-19 71 64, e-post: tips@st.nu eller använd Tipsa-tjänsten.