Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Larmade om rök redan lördag kväll men då hittades ingen brand – nu har villan i centrala Ånge brunnit ned

 
Villa brann ned till grunden i centrala Ånge
Visa alla artiklar

En villa i centrala Ånge har brunnit ner till grunden efter en kraftig eldsvåda som riskerade att spridas. En person har förts till sjukhus. Väg 83 stängdes av under släckningsarbetet, men öppnades igen vid 13.30.

TV: Vi sände live från platsen – räddningstjänsten berättar om arbetet

[+] Grannen Erik vittne till branden i Ånge – var nära att behöva evakueras: "Det går fort så in i helsike"

Räddningstjänsten var till huset redan vid 22-23-tiden under lördagskvällen eftersom man då fick ett larm om rök på nedervåningen. Men trots att värmekamera användes för att upptäcka en eventuell brand hittades inget – då. Vid 08.30 på söndagsmorgonen kom nästa larm och den här gången handlade det om en fullt utvecklad brand i huset. Enligt polisens hemsida ska branden ha uppstått i köket.

Räddningstjänsten arbetade med att skydda intilliggande byggnader och dämpa branden.

– I princip är huset nerbrunnet nu, men det är ingen risk för spridning längre, säger Bosse Elgenström, inre befäl på räddningstjänsten, vid 10.30-tiden.

– Vi kommer nog att hålla på hela dagen med den här insatsen.

En person fördes till sjukhus med ambulans. Enligt initiala uppgifter ska inte personen vara allvarligt skadad.

Trafikverket meddelade att väg 83 från Ånge till Hallsta stängdes av i båda riktningarna i samband med branden. Vid 13.30 öppnades vägen återigen för trafik.

Polisen har varit på plats och initialt finns inga misstankar om brott i samband med branden.