Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lärorikt matchande för Mosquitoes

Arrangerande Mosquitoes fick en tuff start i sin egen cup mot slagsäkra Stockholm. När matchen var slut stod det 0–17 på resultattavlan.

– Det var tufft och lite tråkigt att vi förlorade, men det är kul att få spela match, säger Linus Sjölund.

Sporten växer sakta, men baseboll är fortfarande en liten sport i Sverige. Mosquitoes ungdomslag har sina närmaste motståndare i Gävle, sedan blir det Leksand, Rättvik innan Stockholm där det finns en hel del lag. Mosquitoes Cup och andra turneringar är viktiga inslag för att få spela match.

– Träning är också bra, men matcher är mycket roligare. Det är kul att slå i väg bollen – långt, säger Aryan Shariat med eftertryck.

Förra helgen var laget nere i Nyköping på Intersport Cup och där gick det väldigt bra för Mosquitoes som slutade på silverplats i den turneringen.

I matchen mot Stockholm är det tuffare. Stockholmslaget slår i väg boll efter boll och får in spelare efter spelare och poängen rasslar in. Sundsvalls slagmän har inte det rätta flytet i den här matchen.

– Det är inte så svårt, man måste titta på bollen hela tiden bara, säger Aryan Shariat.

Och plötsligt får Sundsvallslaget i väg en boll och Neo Olsson lämnar andra basen och springer. Han rundar tredje och fortsätter, men precis innan han når fjärde blir han bränd – och det blir inga poäng till hemmalaget mot Stockholm.

– Jag trodde att jag skulle hinna, det är bra att chansa ibland, säger Neo Olsson.

Han tycker att baseboll är en perfekt sport att hålla på med.

– Det är kul att spela och så får man mycket kompisar, säger han.

Andra moment i baseboll som är bra att kunna är att kasta bollen och att kunna fånga den. Det kan Linus Sjölund. Två gånger mot Stockholm tar han lyra, långt ute i banan.

– Jag är lite bollrädd och gillar mest att spela långt ute och ta lyra, det är inte svårt alls det är bara att försöka fånga bollen, säger han.

Det är blandade åldrar i laget. André Bertilsson är yngst med sina 7,5 år och de äldsta spelarna är tolv år.

– Det fungerar precis hur bra som helst, alla hjälper alla och de har kul tillsammans. Det är en väldigt bra laganda i laget, bra gemenskap, säger Veronica Bertilsson i klubben.

Det finns ett tiotal spelare i laget, men man vill bli fler.

– Vi är ute i skolorna på höstarna och det är många som är intresserade. Många tror att baseboll är svårt med konstiga regler och man ska träffa bollen med slagträt, men barnen fattar snabbt och lär sig fort, säger Bertilsson.

Baseboll kan vara ett alternativ för den som inte hittat sin sport ännu enligt Kent Sjölund som är med och tränare laget.

– Här är alla välkomna. Baseboll är en sådan sport där alla kan upptäcka att det är bra på något, det finns så mycket olika moment och alla kan hitta sin grej, säger tränare Kent Sjölund.

Cupen fortsätter med spel i dag.