Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lars Johansson inför seriestart: "Sorgligt att vi inte fått tag i fler svenska spelare"

Ny trupp, nytt namn och nya tag och tränare Lars Johansson är laddad inför seriepremiären. I år har truppen förstärkning från flera delar av världen – totalt åtta nationer finns representerade i uppställningen. – Vi är bättre nu än någonsin, säger tränaren.

Lördagen 10 september möter Sundsvall Timrå Dam Linköping på bortais och med det är serien inledd. Försäsongen har varit lugn för laget som endast haft en träningsmatch – anledningen är kopplad till alla nyförvärv som klubben gjort.

Se också: Se höjdpunkterna från Sundsvall/Timrå–Modo Hockey

– Vi har värvat många från andra länder och samtliga spelar i sina respektive landslag och de har haft landslagsläger. Därför har vi inte prioriterat träningsmatcher under försäsongen, säger tränaren Lars Johansson.

I stället har de som varit på plats kunnat träna extra mycket fys och det har i sin tur lett till en stark trupp som nu väntar på startskottet.

– Vi är bättre nu än någonsin tidigare. Vi har ett bättre försvarsspel, fler potentiella målskyttar och många är i en mycket bättre form. Exempelvis vår kapten Beatrice Johansson har aldrig varit så bra tränad som hon är nu.

Läs också: Kaptenen om nya utmaningen: "Språkmässigt är det lite svårare nu"

Läs också: Kaptenstrion i Sundsvall Timrå presenterade

Förra säsongen hade laget problem med att många spelare inte bodde på orten och trots att de på pappret hade en full trupp var det ibland tomt på träningarna.

– Vi stod vid ett vägskäl, vi hade kvalat för att hålla oss kvar i serien i tre år i rad och det var svårt, vi tänkte att något måste hända. Antingen behövde vi trappa ner verksamheten eller trappa upp – och vi valde att trappa upp.

I satsningen har ett namnbyte inletts, vad de ska landa på är än inte klart. Men tanken är att göra samarbetet mellan Sundsvall och Timrå mer markant. Därför lämnar man gamla namnet Sundsvall Wildcats och blir nu Sundsvall Timrå Dam alternativt Sundsvall Timrå.

– Vi väger ännu vilket namn det ska landa på, men något av det blir det. Det markerar att vi nu tar nya tag.

Läs också: Kaptenen Beatrice Johansson nöjd – trots förlust i säsongspremiären: "Ser mycket mer lovande ut nu"

Utöver namnbytet så har även en grupp på sju-åtta personer tillsats som hjälps åt med arbetet i klubben. Tidigare har Lars själv gjort det mesta av arbetet kring klubben. Nu är truppen större än på länge och att många nyförvärv kommer från olika delar av världen har både sina för- och nackdelar.

Läs också: Namnbytet helt i sin ordning – men skippa tillägget "Dam"

– Det är rent utav sorgligt att vi inte fått fler svenska spelare till truppen. Det är ju det vi har försökt allra hårdast med, men det har inte gått.

– Ute i världen, och främst Europa har SDHL god renommé, den anses som en av Europas bästa ligor och därför är det många från andra länder som vill spela hos oss. Men för mig känns det otroligt bra inför starten, vi är mycket bättre nu än förra året.

Hur känns det att säsongen nu drar igång?

– Det känns jävligt bra, igår satt jag hemma och pratade med min fru och konstaterade att det är så roligt just nu!

Sundsvall Timrå Dam

Målvakter

Anna Engström, 21 år, Matfors HC

Jonna Kågström, 17 år, IF Sundsvall Hockey

Caroline Lambert, 21 år, Frankrike

Backar

Berni Nemeth, 20 år, Ungern

Léa Parment, 20 år, Frankrike

Eszter Szantho, 15 år, IF Sundsvall Hockey

Lindsey West, 22 år, Kanada

Petra Herzigova, 30 år, Tjeckien

Lexi Slattery, 22 år, USA

Forwards

Erica Udén Johansson, 27 år, Njurunda SK

Beatrice Johansson, 24 år, Kovlands IF

Julia Kaldensjö, 19 år, IF Sundsvall Hockey

Natalie Eriksson, 19 år, Njurunda SK

Mathilda Gustafsson, 23 år, Almtuna IS

Hanna Dahlin, 15 år, Timrå IK

Lisa Dahlin, 15 år, Timrå IK

Kendra Broad, 25 år, Kanada

Stacey Scott, 24 år, Kanada

Michele Brix Nielsen, 20 år, Danmark

Lucie Manhartova, 25 år, Tjeckien

Amanda Arbogast, 23 år, USA

Jennica Haikarainen, 27 år, Finland

Annie Persson, 19 år, Linköping HC