Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Larsson 17:e i Beaver Creek

Markus Larsson fortsätter att sakta men säkert krypa närmare världstoppen i storslalom. Svensken slutade på 17:e plats i Beaver Creek på söndagen, hans näst bästa världscupplacering i storslalom hittills.

Larsson har som bäst varit sjua, i Alta Badia för ett år sedan, men hade utöver det aldrig varit bland de 20 bästa tidigare. Det är dock fortfarande en bra bit upp till den absoluta toppen. Svensken var i mål totalt 2,27 sekunder efter österrikiske segraren Benjamin Raich.

Amerikanen Ted Ligety, som ledde efter första åket, missade segern med en ynka hundradel och slutade tvåa. Norrmannen Aksel Lund Svindal, som vann störtloppet i fredags och super-G:n på lördagen, blev trea.

De övriga svenskarna i startfältet var däremot ingen upplyftande syn. Matts Olsson, André Myhrer och Niklas Rainer körde ur redan i första åket, medan varken Jens Byggmark eller Hans Olsson var i närheten av att kvala in till det andra åket.