Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Larsson fyra i superkombinationen

Markus Larsson satsade för fullt. Det räckte till en fjärdeplats i superkombinationen i Val d'Isère – inte minst tack vare en fullträff i super-G:n.
– Jag visste att jag måste ligga på gränsen för att ha en chans, säger Larsson till TT.

Kombinationstävlingen skulle egentligen ha körts i Beaver Creek för en dryg vecka sedan. Men vädret satte stopp för det och i stället fick Larsson och kollegorna ställa in sig på en extra tävlingsdag på VM-orten Val d'Isère.

Det var bara att tacka och ta emot.

– Vi teknikspecialister har ju knappt tävlat något innan, så det är skönt att få tre tävlingar här nu, säger Larsson.

Han gasade på för fullt i super-G-åket och belönades med en åttondeplats inför slalomåket. Ett mycket bra utgångsläge för en slalomspecialist.

– Jag var förvånad själv att jag hängde med så bra. De flesta av dem som kom bra till är duktiga på både super-G och slalom.

– Jag försökte dra på allt jag kunde, och det funkade bra tydligen.

Slalomåket var visserligen inte lika bra, relativt sett, men sammantaget blev det en riktigt lyckad fredag för Larsson, som missade pallen med två nesliga hundradelar.

– När man är så nära pallen är det klart att det alltid svider lite. Två hundradelar snabbare går det alltid att köra, säger han med ett snett leende.

– Men det är klart att resultatet är jättebra.

Med segern hade svensken dock inget att göra. Österrikaren Benjamin Raich vann, 71 hundradelar före Larsson. Fransmannen Jean-Baptiste Grange blev till publikens stora förtjusning tvåa och Raichs landsman Marcel Hirscher trea.

VM-genrepet fortsätter med storslalom på lördagen, vilket om inte annat innebär snabb revanschchans för de övriga svenskarna.

Av dem var det bara André Myhrer som fick åka slalomdelen. Myhrer låg på 40:e plats efter super-G-delen, men en jättemiss i slutet av slalomåket förstörde dagen för honom.

Han kom visserligen på 28:e plats, men det hjälpte inte. Det skiljde hela 19,66 sekunder till Raich – för mycket för att Myhrer skulle få världscuppoäng för sin placering.

Störst chans i lördagens lopp har Markus Larsson, som i Beaver Creek i söndags var 17:e, hans näst bästa världscupplacering i storslalom. Hittills.

– Det ska bli kul att köra i den här backen, det är ett tufft hang, säger han.

– Jag är förhoppningsfull, det känns som att jag tar några steg i taget i storslalom.