Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsarfrågorna rasar in när #kandulova slutspurtar inför valet på söndag – ta sista chansen du med

 
Valet 2018
Visa alla artiklar

Vi går mot ett ovisst val på söndag, det visar alla undersökningar.
Har du svårt att bestämma dig?
Ta sista chansen och fråga ut dina lokalpolitiker på kandulova.se!

"Ett digitalt torgmöte mellan politiker och läsare", "en unik tjänst för direktdemokrati" och "en superlokal valguide".

ST:s valtjänst #kandulova har beskrivits på många olika sätt den här valrörelsen.

En sak är dock säker: gensvaret har varit enormt.

Hittills har ST:s läsare ställt 560 frågor och politikerna har inkommit med 2411 svar.

– Det är både imponerande och glädjande. Just det här engagemanget runt riktigt lokala frågor var precis det vi ville uppnå med #kandulova. Vi får veta vilka lokala frågor som finns ute i lokalsamhället, samtidigt ger politikerna löften som vi kan granska både före och efter valet, säger Carl-Johan Bergman, redaktionell chef i Mittmedia som utvecklat plattformen kandulova.se.

– Det fina är att vem som helst kan delta och att både frågorna och svaren är öppna för alla att läsa. Vi ser det som en viktig del av vårt uppdrag, att bidra till en kunskapsbaserad debatt i valrörelsen.

Karin Näslund, chefredaktör och ansvarig utgivare för ST, kommenterar:

– Det är stor bredd på frågorna och läsarna undrar om politikerna kan lova allt från att bygga fler ishallar till att verka för mindre barngrupper i förskolan. Men visst kan man se att vissa ämnen sticker ut. Det är många frågor som rör trafik, vägar, parkeringar och kollektivtrafik. Flera av de här frågorna är dessutom kopplade till miljön. Det är också många som ställer frågor som rör vård och omsorg i allmänhet och äldrevård i synnerhet.

Nu uppmanar hon alla läsare att ta sista chansen att ställa en fråga innan #kandulova stänger inför valdagen 9 september.

– Det här är ett tämligen enkelt sätt att ta politiken till sin egen nivå. Det kanske inte alltid är de frågor som man själv undrar över eller brinner för som lyfts i debatten – här kan man göra något åt det. I förlängningen så är det här också en chans att kunna påverka och förändra, säger Karin Näslund.

Så funkar valtjänsten #kandulova – ta sista chansen att ställa en fråga!

Vill du fråga dina lokala politiker om de tänker bygga förskolan, åtgärda den trasiga gatubelysningen eller något annat som berör just dig där du bor? Då ska du gå in på kandulova.se och ställa en egen fråga! Vem som helst kan delta och både frågorna och svaren är öppna för alla att läsa – med andra ord en lokal valguide inför valet 9 september.

 ► Klicka här för att komma till #kandulova!