Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Lindefallets SK fick besök av en världsartist

Lindefallets ishall har haft finbesök under helgen. Alexander Majorov, Sveriges mest meriterad manlige konståkare, var på plats tillsammans med konståkningsklubben från Sundsvall för ett endagsläger.

En av ungdomarna Tekla Randewall, 14 år, som deltog på lägret kunde konstatera:

– Det är så coolt att få träna för en person som deltagit i OS, VM och EM. Han har varit på den högsta nivån och vi får träna för honom.

Sundsvallsklubben och Majorov har sedan flera år tillbaka ett samarbete när det gäller klubbens årliga isshow, men har nu tagit ett nytt steg tillsammans. Klubbens ordförande, Helen Hellberg, berättar.

– Det är en möjlighet för våra åkare att bli tränade av en oerhört skicklig åkare som med sitt engagemang på isen, sin pedagogiska förmåga och inställning till vår sport kan plocka fram nya kunskaper hos våra åkare. Att vi dessutom har mycket roligt tillsammans är givetvis ett plus.

Alexander Majorov avslutade sin aktiva karriär efter den förra säsongen och har nu många nya idéer om hur han ska kunna fortsätta bidra till att utveckla den växande sporten konståkning i Sverige.

– Det stämmer. Jag vill erbjuda både konståkare och hockeyspelare möjligheten att utveckla sin skridskoteknik och jag hoppas och tror att jag kan bidra på det sättet, säger Alexander Majorov.

Att en klubb från Sundsvall åker till Lindefallet för ett läger hör kanske inte till vanligheterna. Vad beror det på?

– Vi har tyvärr inte tillgång till is i den utsträckning vi behöver hemma i Sundsvall och vi är därför mycket tacksamma över att Lindefallets SK kunde hjälpa oss. Ett fantastiskt bra bemötande och mycket bra värdskap LSK har vi fått. Vi kommer tillbaka.

Läsartext/Andreas Arvidsson

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel