Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lasse Holm tillbaka i Diggiloo: "Jag försökte hålla mig borta, men suget kom tillbaka"

Det gick inte att lägga av: Nu återvänder Lasse Holm till sin egen skapelse Diggiloo.
– Jag försökte hålla mig borta, men suget kom tillbaka, säger han.

Annons

Med sina 13 år på nacken har Diggiloo blivit ett nästan lika säkert sommartecken som midsommar, regn och ljusa kvällar. I år är inget undantag – showen ger sig ut på turné igen, men den här gången är Lasse Holm tillbaka.

Det var Holm som skapade showen 2003, men 2012 valde han att lämna Diggiloo-scenen.

– Jag bestämde mig för att kliva av och göra mina egna grejer ett tag. Du vet, spela för en publik på 200-300 snarare än 8 000-9 000. Men det här underbara gänget har frågat om jag inte ska hoppa på igen, och i år kom suget tillbaka, säger han.

Någon regelrätt skilsmässa var det dock aldrig tal om när han hoppade av.

– Jag har ju varit delaktig i produktionen under de här tre, smugit runt i kulisserna och deltagit i det kreativa arbetet.

En av Diggiloos styrkor, som gör att publiken återkommer, är att det är en upplevelse för alla, tror Holm.

– Jag är stolt som en tupp över att vi har lyckats hålla liv i det här i 14 år. När vi började med det här var tanken att skapa någonting för hela familjen. Vi är också noga med att handplocka artister som funkar, att man kan göra avkall på sitt eget ego och göra en föreställning som är en för alla, alla för en.

Är det schlager som är hjärtat i Diggiloo?

– Nja, snarare är grundbulten en väldigt hög musikalisk nivå. Sedan har vi förstås schlagerpaketen i varierad form. Vi har light jazz och opera, vi har italienska ballader, vi har allting.

Utöver Lasse Holm medverkar tio andra artister på årets turné. En av dem är Ace Wilder, nykomling i sammanhanget.

– Det är väldigt nytt för mig. Nya människor och en ny upplevelse, för mig som är van vid att jobba med folk jag känner sedan tidigare. Och att få göra låtar som inte är ens egna. Sedan är jag är ju inte så mycket schlager, jag kommer lite från en annan värld, det gör det här otroligt spännande, säger hon.

Biljetterna till årets Diggiloo släpps den 5 december. (TT)

Läs mer:

Här är artisterna som kommer till Bispgården med Diggiloo-turnén