Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lassgård om vad som är sexigt: "Det jag själv tycker om är ju ..."

I det senaste avsnittet av podcasten "Värvet" intervjuar Kristoffer Triumf skådespelaren Rolf Lassgård. Där berättar han om uppväxten i Östersund, hur det är att vara sexsymbol och vad han gillar hos en kvinna.
– Det jag själv tycker om är ju kvinnor, inte flickor.

Rolf Lassgård har minst sagt varit i hetluften på sistone. För bara några veckor sedan vann han en Guldbagge i kategorin bästa manliga skådespelare för sin roll som Ove i "En man som heter Ove". Nu har han också gästat Kristoffer Triumf i intervju-podcasten "Värvet".

►Läs också: Rolf Lassgård om att gå från sexsymbol till surgubbe i "En man som heter Ove"

I podcasten pratar Rolf Lassgård kring synen på honom själv som en sexsymbol.

– Jag blev väldigt överraskad när det dök upp för jag har verkligen inte levt ett liv som har varit kantat av damer utan snarare tvärtom. Jag har levt ett liv där jag fått höra "jag tycker om dig men som vän men...". Det har varit mitt liv i ett nötskal, säger Rolf Lassgård i intervjun.

– Det kanske säger något mer om kvinnorna. De kanske ser bakom personen och inte bara tänker på utseendet. Min kropp är inte vad man förknippar med sexighet.

►Läs också: Känner du igen kändisarna? Titta vad vi hittade i arkivet!

Kristoffer Triumf och Rolf Lassgård diskuterar också sexismen inom filmbranschen. Triumf kommer med påståendet om att kvinnor över 50 år måste se ut som 30 år medan mäns karriärer kan pågå länge.

– Det är orättvist att en mans karriär kan ta fart efter 40 medan en kvinna får kämpa. Det är naturligtvis väldigt tråkigt att det är så. Det jag själv tycker om är ju kvinnor, inte flickor. Jag ger dig rätt i påståendet, men jag förstår inte varför det är så.

– Det där måste ändras på något sätt. För jag menar, jag tycker att liv är sexigt. Liv hos en kvinna är sexigare än icke liv. Att det finns ett spår av ett liv.

Här kan du lyssna på podcasten.