Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lassgårds "En man som heter Ove" når 1,5 miljon besökare – nu får alla som heter Ove gå gratis

Dundersuccén för "En man som heter Ove" och Rolf Lassgård bara fortsätter.
På torsdagen meddelade Nordisk Film att biofilmen besökts av 1,5 miljoner personer.
Nu bjuder de alla som heter Ove på en biljett till filmen på Oves namnsdag.

Enligt Statistiska centralbyrån har nu 32 287 män och 2 kvinnor i Sverige all anledning att jubla. Så många heter nämligen Ove i förnamn i Sverige.

Lördag 13 februari infaller Oves namnsdag och Nordisk Film har bestämt sig för att låta alla som heter Ove gå två för en på "En man som heter Ove". Allt som behövs är en legitimation för att bevisa att så faktiskt är fallet.

Läs också: Lassgård om vad som är sexigt: "Det jag själv tycker om är ju ..."

Anledningen? Jo, för att fira att filmen nu är Nordisk Film mest framgångsrika någonsin.

– För Nordisk Film har det varit en fantastisk upplevelse, En man som heter Ove har på kort tid blivit vår mest framgångsrika lansering någonsin, därför vill vi mer än gärna ge tillbaka till vår publik för att fira och så att fler kan ta del av denna fantastiska historia, säger Pia Grünler, market director på Nordisk Film i ett pressmeddelande till Arbetarbladet.

Filmen vann tidigare i år tre guldbaggar för Bästa manliga huvudroll, Publikens pris och Bästa mask/smink. Arbetarbladet var på plats på Guldbaggen och pratade med Lassgård. Då skickade han en hälsning till Gävleborna:

– Jag är så glad över att Gävlepubliken fortsätter att gå och kolla på vår film.

Läs också: Lassgårds kritik efter avbrutna tacktalet: "Tror jag höll på längre"

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter