Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lastbil och två personbilar i krock på E4 i Nordanstig – tre allvarligt skadade

Två personbilar och en lastbil krockade på E4 i södergående riktning under lördagsmorgonen. Tre personer skadades allvarligt i olyckan. (Uppdaterad 13.05).

Olyckan inträffade vid klockan halv sju på lördagsmorgonen, mellan Jättendal och Harmånger.

– Vi har precis kommit fram till olycksplatsen. Det är tre personer som är drabbade och som kommer att föras till Hudiksvalls sjukhus, sa Gunnar Lööf, insatsledare vid Norrhälsinge räddningstjänst, strax efter olyckan.

Enligt den första rapporten skulle två av de tre personerna vara allvarligt skadade. Men det visade sig senare att alla tre ska ha ådragit sig allvarliga skador. En fjärde person, lastbilschauffören, ska ha klarat sig med lindriga skador.

De skadade är en kvinna i 40-årsåldern som hör hemma i norra Hälsingland, en man i 20-årsåldern som hör hemma utanför länet, samt en ung kvinna som är mellan 15-20 år gammal. Även hon hör hemma utanför länet.

Den unge mannen har skickats till ett annat sjukhus för vård. Kvinnorna vårdas båda två på Hudiksvalls sjukhus.

För Plus-kunder: Karta: Här sker flest olyckor på E4 i Hälsingland

Enligt polisen ska olyckan ha inträffat när den ena personbilen kört in i lastbilen och sedan kommit över på mötande trafiks körbana och därefter frontalkrockat med den andra personbilen. Polisen har upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik.

E4 ska sakna mitträcke vid olycksplatsen.

– Det är ett parti där det inte finns någon avskiljning mellan vägarna. Statistiskt sett är det mycket olyckor på den sträckan. Tyvärr. Men det dröjer ju tydligen innan vi får någon avskiljning där, säger Gunnar Lööf.

[+] Läs även: Ortsbor kräver åtgärder för olycksdrabbade E4

Det är i nuläget oklart vad som inledningsvis orsakat olyckan, men E4 i Hälsingland har under morgonen fläckvis varit drabbad av blixthalka.

[+] Läs också: Besegra halkan – här är några klassiska fällor i vinterväglag

Samtliga fordon har bärgats från platsen. 

Trafikolyckan påverkade trafiken kraftigt i drygt en timme efter olyckstillfället och vägen hölls avstängd i båda riktningarna under en stund och sedan i södergående riktning under räddningsarbetet.

Lastbilschauffören ska efter olyckan ha försökt att åka vidare, men kom inte så långt eftersom lastbilen började läcka diesel. Räddningstjänsten fick därför rycka ut igen för att sanera vägbanan.

■■ TIPSA! Var du på plats? Har du bilder eller mer information? Kontakta helahälsingland.se via telefon: 0650-355 55, e-post: tips@helahalsingland.se eller använd Tipsa-tjänsten.