Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lastbilsolycka på E4 vid Högakustenbron – vägen öppnad igen efter flera timmars avstängning

En lastbil körde av E4 i höjd med Högakustenbron vid 10-tiden på torsdagen.
Släpet hamnade över körbanan och det blev totalstopp för trafik i södergående riktning under bärningsarbetet.
Under tiden leddes trafiken om och vid 17.30 öppnades vägen igen.

LIVE-TV: Vi sände live med anledning av olyckan, se reprisen i spelaren nedan

Lastbilen körde av vägen och dragbilen låg i diket medan släpet stod kvar uppe på vägen.

Föraren har klarat sig utan fysiska skador.

Olyckan inträffade vid södra brofästet och orsakade totalstopp i södergående riktning, långa köer bildades strax efter olyckan. Körfältet stängdes av helt under räddnings- och bärgningsarbetet.

SOS fick larm om olyckan vid tjugo över tio på torsdagen, vid halv tolv var räddningstjänsten klar på platsen och väntade in bärgare.

– Bärgare är på plats när som helst, men det kan ta en stund att bärga eftersom det är en lastbil med släp. Vår prognos är att trafikläget kommer att se ut som den gör i minst en timme till, säger Johanna Engström, inre befäl hos räddningstjänsten vid 11.30-tiden.

Trafiken hänvisades till alternativa vägar. Polisen uppmanade personbilar att köra via Klockestrand och Sandöbron istället och tung trafik fick åka över Hammarsbron - Nyland - Kramfors.

Vid 14.30 var bärningsarbetet avslutat. Enligt polisen återstod då snöröjning innan trafiken kunde släppas på igen. Trafikverket meddelade vid 17.30 att vägen nu var helt framkomlig igen.

Det finns inga misstankar om brott i samband med händelsen.

Texten kan komma att uppdateras.