Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsvärt om truliga tonårstjejer och klassperspektiv

Annons

En 16-åring från en pojkskola hittas ihjälslagen i trädgården på flickinternatet St Kildas. Polisen kommer ingen vart i sin utredning och fallet blir en hyllvärmare. Drygt ett år senare sätter någon upp en bild av den mördade på en anslagstavla och skriver att hen vet vem mördaren är.

Stephen Moran jobbar med kalla fall och ser en chans att avancera till mordroteln. Haken är att han måste samarbeta med Antoinette Conway, en av rotelns kantigaste medarbetare.

Tillsammans åker de till St Kildas och börjar förhöra de två tjejgäng som varit närmast den plats där kroppen hittades. French beskriver skickligt truliga tonårstjejer som är in i döden lojala med sina kompisar men som hatar alla andra.

Även mellan de två poliserna finns spänningar som driver handlingen framåt men bäst skildrat att klassperspektivet där de två poliserna från arbetarklass konfronterar internatskolans överklass. Klart läsvärt.