Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Låt inte byggbolagens vilja gå före skolbarnens säkerhet

Politiker, ta ert ansvar för detta fiasko och säg nej till planerna på att bygga bostäder på fastigheten Haga 3:49, skogen mellan Hagaskolan och Hagavägen, för nya höghus och radhus.

Ni politiker beslutar om ni tar ifrån eleverna deras viktiga naturlekplats och grönområde samt Hagaskolans möjlighet i framtiden att utveckla området efter deras egna behov. Området är redan i dag enligt detaljplanen avsatt för skolverksamhet för Hagaskolan. Varför måste man vid en skola bygga bort möjligheten till att utveckla skolverksamhet, man måste med markområden se längre framåt än ett tillfälligt mål i Sundsvall, att förtäta staden. Målet kan ju nästa år vara något helt annat, till exempel skolskogar. Sundsvall ska nu till varje pris förtätas fast ett dämpande intresse infunnit sig på marknaden och hyran på nya bostäder bjuds ut gratis i flera år till köpare.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Politiker, ni sitter med ett viktigt beslut om att skövla bort skogen och schakta ut marken med en hög stödmur mot skolans parkering för att byggbolaget SHH Bostad AB står och väntar på att bygga så snart som möjligt innan byggbonusen försvinner.

Målet att bevara grönområden i staden – vart har det målet tagit vägen? Här där det behövs som mest vid elevernas utomhus miljö, för lekytan på Hagaskolan är redan i dag för liten, enligt miljökontorets rekommendationer. Detta tas inte upp i planerna och konsekvenser av detta är heller inte utrett. Återigen är det inte eleverna som går först utan byggbolaget. Att bygga så nära på ett skolområde med all byggtrafik på den redan starkt trafikerade Hagavägen är helt obegripligt. Det finns ingen tanke på elevernas trygghet och säkerhet utan byggbolagets vilja att bygga på platsen går före. Detta tas inte heller upp i planerna och inga utredningar är gjorda på säkerheten för eleverna.

För Plus-kunder: Husen nedanför Hagaskolan blir ett par meter lägre – beslut kring projektet om en månad

Allt buller från en byggarbetsplats som kommer störa eleverna finns inte ens nämnt i planerna, och det är inte ens utrett att detta är en stor påverkan som kommer att påverka eleverna under tiden de är i skolan.

Många har yttrat sig och det finns en namninsamling med 140 underskrifter – fortsätt påverka detta beslut nu innan skogen skövlas bort och barnen sitter med hörselskydd i klassrummen.

Politiker, säg nej till detta fiasko, och föräldrar, sätt er in i dessa planer nu för eleverna på Hagaskolans framtid!

Förälder på Hagaskolan

Läs även:

Ingen leker i parken vid Hagaskolan – vore trevligt med fler moderna bostäder

Rör inte Hagaskolans naturlekpark – bättre bygga på Asplunden

Planprogrammet för Katrinehill saknar vetenskaplig förankring – oacceptabelt av kommunen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel